Tamamen yenilebilir çeşitteki bazı yağlar, Novel Kimya'nın özel formülasyonu ile harmanlanır, daha sonra harmanlanan ürün, çeşitli oleik asit bileşenleri ve çok özel enzimlerle beraber yüksek teknoloji ile işlenir. Üretimde kullanılan hammaddeler çok özel bir teknoloji ile işlenmekte olup bu sayede yapımında hiçbir sentetik kimyasal kullanılmamaktadır; yani Novchem tamamen doğal malzemelerden üretilmektedir. Bu sayede kurutmuş nihai ürün üzerinde kurutma sırasında hiçbir surette pestisit kalıntısı ya da ağır metal kalıntısı oluşmamaktadır.
NOVCHEM SÜPER MEYVE KURUTMA KONSANTRESİ NE İŞE YARAR?
A– Novchem Süper Meyve Kurutma Konsantresi suyla karışabilmektedir. Böylelikle bandırma eriyiğinin içerisinde homojen olarak karışarak kurutulacak yaş meyvenin her bir tanesinin, eşit muamele görmesine olanak sağlamaktadır. Özellikle geleneksel üzüm kurutma prosesinde kullanılan sıradan yağlar, potasyum karbonatlı (potas) suyun içerisinde sürekli ayrışma ve suyun yukarısında toplanma temayülü göstermektedir. Bu da bandırma yapıldıkça, yağ oranının sürekli değişmesine neden olmaktadır. Bu nedenle de ürün tek renk tonunda kurumamaktadır. Oysa Novchem ile yapılan bandırma solüsyonu stabil ve homojendir. Bandırma suyu kirleninceye kadar yağlama oranı değişmemektedir bu şekilde farklı tonlarda kurumanın önüne geçilmektedir. Böylece hem ürün tek renk tonuyla kurumakta hem de çok hızlı şekilde bandırma suyu hazırlanabilmektedir, çünkü Novchem suya döküldüğünde suyla anında karışabilmektedir. Ayrıca bandırma suyu bir kere hazırlandıktan sonra bir daha kirleninceye kadar yağ ilavesine gerek kalmamaktadır.
B- Novchem Süper Meyve Kurutma Konsantresi ile yapılan bandırma işlemi sırasında ürün üzerinde su moleküllerinin durabilme katsayısı düşmektedir, böylelikle daha az suyla daha çok bandırma işlemi
yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır, böylelikle bilhassa üzüm kurutma sırasında kullanılan potasyum karbonatın(potas) daha ekonomik kullanılması ve potasyum karbonattan tasarruf edilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca güneşte kurutulan ürünlerin, sergi yerindeyken yağan yağmur suyundan etkilenmesinin daha az olmasını sağlamaktadır.
C- Novchem Süper Meyve Kurutma Konsantresi yaş meyve tanelerinin üzerinde bulunan ince mum tabakasının (epikutikular mum tabakası) çok iyi yıkanmasını sağladıktan sonra formülasyonunda bulunan
enzimlerle özel bir kaplama yapmaktadır. Böylelikle meyvede bulunan PPO (polifenol oksidaz enzimi ) inaktivite edilmektedir. Bu suretle, kurutma sırasında oluşan enzimatik esmerleşme reaksiyonu büyük ölçüde engellenmektedir. Bu da kurutulan ürünlerde mesela kuru üzüm ve kuru kayısının daha sarı, biberin ise daha kırmızı renkte kurumasını sağlamaktadır.
D- Novchem Süper Meyve Kurutma Konsantresi tüm kurutulan ürünlerde güvenle kullanılabilmektedir.(üzüm, biber,kayısı, domates vs…) Novchem'le yapılacak ön işlemle muamele sayesinde ürünün kuruma süresinde (ürünün türüne göre değişiklik göstermekle birlikte geleneksel kurutmaya göre %10 ile %25 arasında erken kuruma sağlamaktadır. Novchem'in bu özelliği sayesinde kurutma prosesinde oluşan ve
esmerleşmeye yol açan Enzimatik Esmerleşme Reaksiyon süresinde kısalma sağlanmaktadır. Bu da kurutulan nihai ürünün daha sarı renk ya da ürüne göre daha canlı renkte kurumasının önünü açmaktadır. Anlattığımız bu mekanizmanın mantığını şu şekilde modelleye biliriz : elma bilindiği üzere ikiye bölündükten sonra kararmaya başlayacaktır 60 dakika sonra kararacaktır ama 75 dakika sonra daha da kararacaktır. İşte Novchem'in kurumada hızlandırıcı etkisi sayesinde kararma reaksiyon süresi azaltılarak daha tabii renklerde (mesela üzümde daha sarı) nihai ürün elde edilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca Novchem'in bu önemli özelliği güneşte kurutulan ürünlerde sergi yerinin daha optimum kullanılmasına olanak vermekte böylelikle ürünün yağmur mevsimine kalmadan kaldırılma ihtimalini yükseltmektedir. Fırında kurutulan ürünlerde ise Novchem ciddi bir enerji tasarrufu sağlamaktadır.
E- Novchem Süper Meyve Kurutma Konsantresi anti bakteriyel özelliği sayesinde kurutulan ürün üzerinde gelişen mantar, küf oranında azalma; afla toksin miktarında düşme sağlamaktadır.
NOVCHEM SÜPER MEYVE KURUTMA KONSANTRESİ NASIL KULLANILIR?
Temiz bir kapta her 100LT su için 5 kg potasyum karbonat(K2CO3) eritilir, daha sonra her 100LT için 2,3 LT(Novhem bidonunun yarısı) Novchem dökülür ve karıştırılır. Bandırma yapılacaksa kurutulacak ürün bu eriyiğe 4-5 sefer batırılıp çıkartılarak iyice yıkanıp serilir. Püskürtme yapılacaksa serilen ürünün üzerine pulvarize olarak atılır.